Alicante idrott och motion

Costa Blanca och Alicante satsar på Idrott, sport och motion.

Kommunala satsningar på idrott och motion

De flesta  kommunerna har egna sportenheter som utvecklar utbudet av idrott och motion. Den främsta målgruppen är lokalbefolkningen men de samarbetar också med turistnäringen.  Ett bra sportutbud attraherar turister men även européer som vill köpa hus och bosätta sig i södra Alicante.

Rojales kommun har också en egen enhet.

Kommunerna  är ansvariga för anläggningar . De  arrangerar olika sportfester och tävlingar för befolkningen. 

Alicante idrott och motion

Alicante , huvudstaden i provinsen, anordnar en rad aktiviteter kontinuerligt . Aktiviteterna är inom olika grenar. Störst är padel, cykla, springa och simma.  Se olika  motionsgrenar och idrotter.  Målet är att skapa en aktiv sportstad.

Alicante Springa, både som idrott och motion

Springa i kuperade naturområden runt staden. Ett annat alternativ är att springa i stadsmiljön och lära känna staden Alicante. Det finns en rad ”trail sidor” som ger rekommendationer för såväl stad som landsbygd

Alicante är en stad med backar och berg. Utmärkt  för dig som vill ha en utmaning  i Alicante om du vill tävla . I Alicante stadslopp erbjuds ett  spännande sätt att lära känna Alicantes stadskärna och kringliggande stadsdelar.

Alicante  Simma tävlingar och motion

All kommuner i Alicante har kommunala simbassänger. Men många och kanske de roligaste simtävlingar och lopp  arrangeras vid de olika stränderna. Många gånger i anknytning till trialton.

Södra Alicante, idrott och motion

I staden Santa Pola anordnar man varje år en rad sportevent bland annat ett halvmaraton och ett dualthon cross.  Det finns även ett stort utbud för andra sporter.

I Torrevieja finns det en väldigt fin mulitsportanläggning – Torrevieja Sport City. Många idrottsklubbar från hela Europa väljer att arrangera sin vinterträning här. På deras hemsida finns tips om hur ni kan arrangera ett träningsläger. 

I Torrevieja anordnas också varje vår ett halvmaraton.