Strand och Strandliv i Alicante

Strand och strandliv i Alicante är ett måste när ni reser till Costa Blanca. Det är ett bra komplement till allt annat som ska hinnas med.

Stranden Torrelamata

En är en favorit under lågsäsong, en heldag med promenad utmed stranden från Guardamar och en god lunch med havsutsikt i La Mata

Torrelamata eller La Mata är ett stadsdel i Torrevieja. Det är en som en sovande stad vid stranden som inväntar sommarens turistinvasion. Det gränsar i norr av Guardamar del Segura och väster av naturreservatet Lagunas de La Mata och Torrevieja.

La Mata byggdes ursprungligen upp, för ett fåtal invånare, som arbetade med att utvinna salt ur lagunen La Mata. 1759 överfördes rätten att utvinna salt till staten och fram till 1802 var La Mata centrum för saltproduktionen.

Den gamla La Mata bebyggelsen totalförstördes av jordbävningen 1829

Du kan välja mellan stranden som ligger utmed hus –och restaurangstråket eller söderut mot Guardamar, där du kan ströva bland skyddade stränder och sanddyner. Det är ca 7 km till Guardamar och en fantastisk promenad under vår, höst och vinter när stranden är folktom. Endast 15 minuter från Villa Balea

Idag lockas turister hit för bad, strand , bara ta det lugnt och restauranger utmed strandstråket.

Cabo Roig

Stranden vid Cabo Roig ligger strax söder om Torrevieja. Traditionell ett exklusivt sommarboende för spanjorer från Murcia och byarna i inlandet och internationella turister.

I hamnen finns det en restaurang med en uteservering med en fantastisk utsikt över bukten och stranden. En god snack är choklad -och fruktfondue.

Det går även att hyra vattenskoter om ni vill ha ett vattenäventyr.

Om ni vill vandra så är det på promenadavstånd från stränderna vid La Zenia, Playa Flamenco och Campoamor.

Stranden ligger skyddad från vind och höga vågor och används flitigt även under vintern.

Perfekt för en dag när vi vill utforska kusten söderut.

Playa de la Albufereta

Det är en strand strax norr om staden Alicante. En favorit för lokalbor och spanjorer från inlandet som tillbringar sina semestrar där. Nästa strand är Playa de San Juan, också en välkänd strand.

Bakom sandstranden ligger huskomplexen, ofta rätt stora och opersonliga byggnader för åretruntboende men också inhemsk turism. Den stora närvaron av spanjorer gör att det finns ett rikt uteliv med restauranger och barer.

Värt ett besök,speciellt om ni ändå hade tänkt besöka provinsstaden Alicante eller kanske åka upp i bergsområdet strax bakom kusten.

Börja din utflykt med att besöka Alicantes Arquelogiska museum MARQ för att få en inblick i antiken i Alicante. Åk vidare till Albuferata och besök Lucentum, utgrävningar från antikens Alicante då det var en Ibero-romersk stad . En bild på Lucentum

För att äta gott eller ta en öl med goda tapas så rekommenderar våra vänner som bor på Playa de Albuferat följande

Bistro Pópuli

Club Náutico Costa Blanca (för en kall öl och vacker utsikt).

Cervecería Sento.

Från Plays de San Juan tar ni er lätt upp till Relleu, en vacker bergsby med vandringsleder, bergsklättring, olivoljeprovning och en äkta spansk by.

Närmaste stränderna

Torrevieja : ”Playa de la Mata”,  ”Playa de la Mosca”, ”Playa de Cura”, Campo Amor, Cabo Cervera, Lagunas de la Mata

Guardamar del Segura: ”Playa dels Vivers”; ”Playa el Campo”, ”Playa de la Roqueta”.