Musik, dans och Flamenco

Spanskt kulturarv, musik och dansa går hand i hand. Varje by har flera gång om året en byfest med levande musik på gator och torg. Sen finns det mindre tillställningar som tex i byn Rojales där den lokala pensionärsklubben bjuder in till dans varje lördag. Min goda vän Maria bjöd in mig och mina vänner och vi hade superkul

 Festivaler och musik hela sommaren

Flamenco

Flamenco är en del av ett populärt och levande spanskt kulturarv. Konstarten innefattar dansen, sången och musiken. Men det finns så mycket annat också. 

I la Unión  firar de varje år en flamenco festival som är välkänd och med högt anseende.  Festivalen har en lång historia, sedan 1961 har flamenco artister strömmat till den lilla byn. Festivalens mittpunkt är byns gamla inomhusmarknad.

Festivalen fokuserar sång ( cante jondo), guitarr, dans och andra instrument. En viktig komponent är att hitta nya unga talanger. Runt festivalen finns även andra konstyttringar som poesi, konst och mat, allt inom Flamenco-kulturen.

Om du inte vill åka så långt så finns det även festivaler och uppträdanden mer lokalt i byarna runt Ciudad Quesada. Kolla även el efter framträdanden med Servillanas. I Torrevieja arrangerar staden ” La Feria de Sevillanas” eller ”la Feria de Mayo”. En dansfestival som äger rum första i början av maj. Håll ögonen öppna   ifall även Rojales arrangerar ”La Feria”

Spanskt kulturarv musik dans –Ciudad Quesada och festivaler

I området som kallas Las Cuevas de Rodeo kan du njuta av musik och musikfestivaler. By Benijofar har ett eget område för utomhus events med en egen scen. 

I barområden runt Ciudad Quesada, Rojales och Benijofar går det att lyssna på musik, ofta en ensam spelman/ barsångare.