Spanska städer, byar och orter i la Vega Baja

Från Villa Balea är du inte långt ifrån Spanska städer och byar .

Ciudad Quesada är som en liten spansk by bestående av villor, radhus/ lägenheter utspridda över några kullar. Området är kuperat för er som gillar att springa eller cykla i backar.

Det finns flera centrum i området.

Villa Balea ligger 5 minuters promenadväg från den största affärsgatan med barer, restauranger, banker. Men du har även ett litet centrum upp för backen men den lilla hemtrevliga matvaruaffären ”Canales”. Canales säljer även gastuber. Nedanför Quesada-kullarna ligger golfbanan med ytterligare ett centrum med affärer, barer och restauranger. 

Ciudad Quesada ligger nära stränder, golf banor. Det finns gott om leder där du kan cykla, vandra etc. 

Om du gillar träning så finns det kommunala sportanläggningar som är gratis att besöka samt privata gym och klubbar. 

Byarna Rojales samt Benijofar ligger på gångavstånd. Om du vill gå ned till Rojales så tar det ca 30 minuter genom kullarna bakom Ciudad Quesada. En lite lättare men vacker väg är vägen som går förbi ”aquapark”. Den tar dig ned till den äldre stadsdelen av Rojales och till grottorna 

Det går nästan snabbare att gå till Benijofar. Du går rakt ned för Calle Costa Blanca och fortsätter rakt ned för nästa väg mot en park. Håll dig i parken så de har de sista villorna på din högra sida och du hittar en stig som tar dig ned till början av villaområdet i Benijofar.  Gå rakt ned och lite mot höger. Du kommer ned till huvudgatan som går till Benijofar eller om du letar lite så kan du promenera genom ett grönområde mot byn.  

Mellan Benijofar och Rojales finns det nattklubbar för er som gillar uteliv. Mina söner har testat.

I Rojales hittar ni grottorna,  Las Cuevas del Rodeo, som var ett bostadskomplex på 1800 –och 1900talet.. Det finns ortsbor som berättar att deras föräldrar föddes in en av grottorna och idag fungerar grottor fortfarande som som rum i bostäder som byggts till runt grottan.

En del av området har omvandlats till ett rekreationsområde med hantverksverkstäder, konstateljéer, utställningslokaler och en bar/ café . De är inte öppna varje dag men arrangerar tillställningar, öppet hus och  workshops för konstintresserade .

Torrevieja ligger ca 9 km från Ciudad Quesada. Hör finns allt. Strand, restauranger, affärer och lite mer stadsliv för dig som söker det.

Närmaste stranden är Guardamar. Du utmärkta cykelvägar hela vägen utmed floden Segura eller i jordbruksområdet i ”el campo de Guardamar”.

En annan vacker strand är La Marina. Här finns gott om ”dunas” och en väldigt trevlig spansk strandrestaurang ” Hostal la Maruja”.

Det tar ca 40 minuter att åka till Alicante. Du kan åka kustvägen, småvägar in mot Elche eller motorvägen. Alicante är en vacker spansk kuststad med bergen inte så lång ifrån. Du kan kombinera strand, stadsliv och berg under en dag. Förutom stranden inne i staden så har du närliggande stränder som Playa de Muchavista och Playa de San Juan. 

Du är ca 20 minuter från Elche med fantastisk mat och  utmärkt shopping av spanskt mode och skor Motorväg hela vägen.

Utmärkt läge för utflykter i Alicante Provinsen samt Murcia provinsen. Det finns gott om småindustrier om du är intresserad av industriell turism och spanskt kulturarv. I Elche kan du t.ex besöka palm -och dadelodlingar. Testa att klättra upp i en palm eller bara ströva i palmparkerna som har en lång historia ändra tillbaka till Kalifatets tid. Du kan också besöka en anläggning dit privatpersoner tar sina oliver för att producera olivolja