Njut i Alicante solen, maten och livet

Bli en livsnjutare i Spanien, Du som uppskattar det genuina och lokala har hittat rätt.  Du kan verkligen njuta av livet när du är i Villa Balea

Ät gott hemmavid eller i någon av de fantastiska restaurangerna som finns i Ciudad Quesada och i byarna Benijofar och Rojales. 

Själv nuter jag av att sitta i Villa Baleas trädgård med en kopp kaffe och datorn. Att svara på lite jobb-mejl är helt plötsligt inte så svårt. Jag brukar sitta precis vid apelsin -och citronträden, precis under det stora Fikonträdet. Det är lite av min favoritplats och här hittar jag både lugn och energi, 

Friluftsliv och utomhus

Från Villa Balea går du ned till Ciudad Quesada centrum på 5 minuter. Utomhusterrasser där du kan äta frukost, lunch, middag eller tar en drink.

Hyr en cykel och cykla till stranden genom apelsinlundar. 9 km till Guardamar

I Ciudad Quesada finns det en golf klubb  5 minuter med bil från Villa Balea. Spela golf eller njut av en god lunch vid klubbhuset eller några av de andra restaurangerna som ligger vid centrum som byggs upp runt golfbanan ”La Marquesa”.

Du kan vandra i Guardamar-kullarna på slingrande stigar. Om du tittar riktigt noggrant så kan du hitta fossiler i form av snäckor.

Kullarna återplanterades på 1940- och 1950-talen, med barrträd.   rik medelhavsflora och fauna. De högsta punkterna ligger drygt 100 meter över havet. Kullarna är kända som: El Montcaio, Les Raboses, El Palleret, l’Estany och El Molar.

Vid foten av dessa kullar ligger de gamla, nu uttorkade myrmarkerna, alla vid havsnivån. Det betyder att utsikten är spektakulär från dessa små höjder.

I parken ” El Recorral ” hittar duvass, starr, älvliljor, lösört, vattenmynta och näckrosor.

Utflykter 

Elche odlingarnas stad och dadlar

Elche är Europas ”dadelhuvudstad”, med en betydande produktion av dadlar. Kreatörer inom mat och gastronomi söker hela tiden nya recept och produkter. Att bara odla är svårt,  idag priskonkurrensen hård från Nordafrika, Mellanöstern och USA .

Dadeln är en frukt som det finns gott om i hela  Elche, stad och kommun, med  dess fantastiska landskap av palmodlingar. Det är ett historiskt arv i de områden på Costa Blanca där Araber och Fenesier slog sig ned, som i Elche.

Dadlar säljs färska oktober till januari och resten av året frysta. Mellan september och januari plockar man dadlarna, tryck på länken för att se en film om hur det går till.

Det vanligaste sättet att köpa dadlar är färska, ungdadlar, torra, inlagda, frysta, torkade och marinerade.

I staden Elche kommer odlare och jordbrukare till olika stadsdelar med sina grödor och varor.

I Elche finns även utmärkt shopping speciell för er som gillar skor

Medio Vinalopó

Andra områden och orter som ni kan besöka är vintillverkare- Bodegas– i jordbruksdistriktet Medio Vinalopó : orter att besöka är  Elda, Petrel, Novelda, Aspe, Monóvar, Pinoso, Hondón de las Nieves, Hondón de los Frailes.

Utomhumarknader 

En fantastisk utflykt är att åka till en av de många utomhusmarknaderna som finns i södra Alicante.  Det finns ambulerade marknader som flyttar på sig varje dag. I Rojales har de marknadsdag på torsdagar.