Vinturism

Vinturism och vinrutter Alicante och i övriga Spanien erbjuder många möjligheter.  Alicante med sin landsbygd har idag flertalet rundresor upp i bergen och i inlandet.

Vinturism och vinrutter Alicante

Vinturism är när man vid vintillverkningen, som ofta ligger i en vacker landsbygd, får prova viner, vandra bland vinrankor och ibland delta i skörden av vindruvor. Det finns gott om vingårdar och Fincas i Alicante som erbjuder upplevelser i vindruvans tecken.

Nätverk för vinturism och vinrutter Alicante

I både Alicante och Murcia finns det vinturism som är organiserad i olika nätverk

Två stora nätverk i Alicante är Ruta del Vino Alicante och Vinos Alicante Denominación de Origen

Matupplevelser och vinturism

Att åka ut till landsbygden i Spanien är ofta en matupplevelse. Många av de bästa restaurangerna ligger på landsbygden. Ute i det gröna, men samtidigt tillräckligt nära staden för att stadsbor ska åka dit och äta på helger och ledigheter.

Sök er till regionen  of Medio Vinalopó, med sitt jordbruk och vinodlingar.  Ni kan åka upp till  Fondón de les Neus och besöka lokala Bodegas/ vinodlingar.  Inte lång ifrån hittar ni byn Monóvar med fler vinodlingar och möjligheten att prova kvalitetsviner. De flesta s.k bodegor som är öppna för besökare har en affär, vinprovning, ett museum och möjligheten att se produktionen.

Lite närmare i Novelda hittar ni också vingårdar med restaurang och rundvisning

I provinsen Murcias inland, i bergsområdet och national parken  “El Carche” hittar ni vingården Casa del Ermita och Hacienda del Carche.