Cykla

Cykla med starta Villa Balea och ge er ut och upptäck Alicante och Murcia . Landskapet är blandning av kust, saltsjöar,  vattenreservoar ( konstgjord sjö). apelsinlundar och otaliga byar och områden med service och bebyggelse.

Det finns gott om lokalbor som kan ge er råd. Viktigt är att veta var man kan äta en god lunch innan man cyklar vidare.Cykla i la Vega Baja, Alicante och Murcia en del av livstilen för många.

Vägnätet är fördelat på större trafikerade vägar och mindre asfalterade landsvägar med oftast väldigt  lite trafik. Det finns en stor inhemsk marknad för cykel-events och många duktiga cykelentusiaster som driver företag;  uthyrare, guider, reparatörer och event-skapare.

Om ni är intresserade av lokala cykellopp så hittar ni information på Federación de Ciclismo Comunidad Valenciana och Federación de Ciclismo  de la región de Murcia 

Cykelrutter Alicante och Murcia Landsväg

Cykla i närheten av Villa Balea. Varierande terräng och landskap.  Ned till stranden mellan apelsinlundar, runt nationalparken vid saltsjöarna eller mot bergen mot de konstgjorda sjöarna.

Till dalgången  “Hondon Dalen”.  Kurviga vägar och mycket uppför.Rutten tar dig genom genom byar, palmparker och bergsvägar. Hondondalen är även känt för sitt jordbruk och en del av vinodlingsrutterna.  Hondón ligger i El Vinalopó Medio med flera byar runt omkring. Ät lunch i byarna i dalen.  Hondon de los Frailes och Hondón de los Nieves  ( Fondó de les Neus på Valencianska) är två kända orter.   Hondón de las Nieves har ett vackert centrum med barer, restauranger på en gågata.  Det finns även en vingård där man kan köpa bordsvin.Till bergen

Cykelrutt Sierra de Maigmó är en längre cykelrutt som tar dig genom Alicantes kuperade landskap till en fantastisk nationalpark norr om Alicante. du cyklar igenom  palmträdsparken ”Parc Natural el Fondo” och  Maigmó-bergen.

Du tar dig till Castalla norr om bergsmassivet och fortsätter ned mot Agost.  Ca 170 km, höjdmeter 2256. Bra vägar och vacker natur. Du äter lunch i Castalla eller på toppen.

Agost är traditionellt känt för sitt krukmakeri. Vill ni besöka ett familjeföretag och titta lite på dess alster? Ett bra stopp på den långa cykelturen.

I Castilla besök  Campamento Fontes, ett utmärkt alternativ  för att arrangera aktiva retreats i en sport camp i bergen

Till Murcia, Murcia-bergen/Cresto del Gallo- 135 km.

Cykelrutter Alicante /Murcia MTB

MTB: Några lokala tävlingar som arrangeras av lokala klubbar är  Marcha MTB sierra de Albatera och Marcha   BTT Benejuzar. Om ni vill åka lite längre så finns La Fenasosa Bike Park i Sierra Mariola- inlandet i norra Alicante.

Cykelområden:  MTB -område nära och runt  Ciudad Quesada.

De gröna vägarna- Via Verdes- oanvända järnvägsspår som idag är vandrings -och cykelleder.

MTB Vega Baja, Murcia och Alicante

För mer information om destinationer och vägar se cykeluthyrare   Alicante Bike Hire  och Cyclogical