På tur Villa Balea till Guardamar

Vill du vandra i Ciudad Quesada med omnejd? På tur från Villa Balea till Guardamar erbjuder flera möjligheter och sätt. Med cykla MTB, vandra eller springa. Du tar dig upp mot Supermercado Canales och fortsätter rakt upp tills vägen tar slut. Du letar dig ned på stigarna som går utmed bergssluttningen och går mot golfbanan.

En dag efter regn kanske du hittar en och en annan spanjor som plockar sniglar. Gott till paella eller som en rätt i sig. Du kan också leta efter fosiler. Det finns framför allt snäckor.

Gå mot floden Segura och håll dig söder om floden. När du har vandrat ca 6 km så kommer du in till infarten av Guardamar del Segura. Du fortsätter till vänster of floden för att komma dit Segura rinner ut i Medelhavet. Nu är du i närheten av las Dunas och La Marina stranden om du känner för att fortsätta din vandring.

Du kan också vandra eller cykla till Guardamar genom ” el Campo de Guardarmar” . Hitta en lite större vägen genom odlingarna eller vandra över kullarna på mindre stigar, kombinerat med grusvägar.

Du kan börja din tur i parken ” el Recorral ” som har uppgraderat till ett vatten-återbruksprojekt. Vackert och grönt med konstgjorda sjöar,  uteplatser för grill och lekplatser.