Sport, padel och Fotboll södra Alicante

Söker du träning och sport i södra Alicante? Det finns det gott om möjligheter att spela fotboll och sporta i Ciudad Quesada (Rojales) och i Alicante. Villa Balea ligger i Rojales nära den norska skolan i Ciudad Quesada. Vid skolan finns det en multisport utomhusanläggning för basket och fotboll. Denna plan är öppen varje vardag mellan 10-18, om man vill spela senare så kontaktar man kommunen för att boka in sig. De öppnar och sätter på strålkastare för grupper och sällskap som har förbeställt. Vi frågade vaktmästaren hur det ser ut under dagen. Den norska skolan i Ciudad Quesada använder planerna fram till kl 15.00 men sen står de ofta tomma.

I Rojales kommunala sportanläggning finns det två padelbanor som man kan boka in online på kommunens hemsida.

För många familjer kanske det inte är så lätt att få barnen från poolområdet på Villa Balea, vatten och Wifi runt poolen lockar. Det är då tacksamt att ha en sportanläggning i Ciudad Quesada där man kan sparka boll, spela basket eller åka skateboard runt planen, endast fem minuter från Villan.

Fotboll Ciudad Quesada och Rojales

I Rojales finns det tre fotbollsplaner, en konstgräsplan, en sandplan och en gräsplan. Sandplanen är öppen för alla. Det verkar som konstgräsfotbollsplanen är den som används mest för matcher och träningar. Om man har tur och går förbi på en matchdag så finns det en kiosk som nog i sanningsnamn är mer som en liten bar. Långt ifrån vår svenska fikaförsäljning på hemmamatcher. Gräsplanen är en stadium med läktare. Jag misstänker att den inte används. Att få gräs att må bra i ett varmt klimat kan inte vara så lätt.

Aktiv semester Alicante

Många familjer vill idag har en aktiv semester och letar efter aktiviteter som kan passa hela familjen. Ingen stress och måsten. Att spela fotboll i Spanien blir extra roligt för familjens fotbollsspelare. Men det finns andra saker att göra. Att ge sig ut och cykla en dag, åka till stranden eller spela boule inne i Rojales är andra trevliga aktiva utflykter. Boulebanan, som ligger i Rojales sportanläggning, ligger i anknytning till Rojales fotbollsplaner.

Fotbollsresa Spanien

I Villa Balea kan man bo 9 personer och vi arbetar med andra kringliggande villor. En idé som sakta men säkert har börjat mogna är att faktiskt organiser en testresa med ungdomar som spelare fotboll. Anledningen är att vi som driver Villa Balea, familjen Oscarsson, är engagerade i olika fotbollsklubbar och ser hur kul våra barn har när de får spela fotboll i Alicante. Vi vill utgå från vår egen erfarenhet. En kombination av fotboll men också möjligheten att testa andra sporter är roligt. Det går att testa golf, cykla landsväg eller MTB, spela tennis på kommunens tennisbanor i centrala Ciudad Quesada. För de lite mer träningssugna i familjen så kan de springa i el Recorral och kullarna som ligger mellan Ciudad Quesada och Stranden i Guardamar.